Skip to main content

Stödåtgärder och Block i Covid-19-tider

Sällan har vi skådat så snabbfotade förslag och tempot är nästan 10 ggr mot det normal ifrån att förslagen presenteras av regeringen till att de finns färdiga att söka. Långt borta är de oftast sega processerna med remissrundor mm innan en lag om ett stöd röstas igenom. Även vi har tvingats varit snabbfotade och försöker för er räkning hålla oss uppdaterade på alla stöd som kommer och hur de ska tolkas. Följande vill vi särskilt upplysa er om:

 

  • Stor försiktighet gäller för alla företag kring olika så kallade värdeöverföringar när företaget erhållit stöd. Det är inte bara beslutet av exempelvis en utdelning utan även utbetalning av en utdelning som många gånger beslutats för länge sedan som kan göra att du som företagare tvingas återbetala ert stöd.

  • Vi gör allt vi kan för att uppmärksamma er på att det finns stöd att söka men det ingår normalt inte i våra uppdragsavtal att bevaka alla stöd som finns att söka i just er situation genomförs. Ni som företagare känner er situation bäst och vår roll är i första hand att ge er vägledning hur stöden ska sökas, redovisas och hur de skattemässiga konsekvenserna blir. I vissa situationer ser vi att ni är stödberättigade och då tar vi så klart kontakt men vi vill gärna att ni hör av er och frågar om det är något som ni undrar över. Dessa korta telefonsamtal ingår i våra månadsarvoden.

  • Vi fortsätter med vår rabattkampanj med 25% rabatt på alla Covid-relaterade rådgivningstimmar. Vi vill så klart finnas där för er i denna kris.

Tveka inte att höra av er till er kontaktperson hos oss.